Debat met UU-bestuur naar aanleiding van studentenprotest

De U-raad organiseert donderdag een debat met het college van bestuur naar aanleiding van de studentenprotest in Amsterdam. Actiegroep De Nieuwe Universiteit houdt woensdag een eigen bijeenkomst.

Wat een Amsterdamse aangelegenheid leek, wordt steeds meer een nationale discussie. Is het rendementsdenken doorgeslagen aan universiteiten? En hebben studenten en docenten wel genoeg in de melk te brokkelen bij het universitaire bestuur?

Maandag kondigde de Utrechtse tak van actiegroep De Nieuwe Universiteit al een bijeenkomst aan. Woensdagavond wordt gediscussieerd over "het rendementsdenken van de Universiteit en Hogeschool, het ontbreken van een democratisch bestuur van de onderwijsinstellingen en een aantal andere diepgewortelde problemen". 

Daar komt vandaag een aankondiging van de U-raad van de Universiteit Utrecht bij. De U-raad organiseert donderdag in het Academiegebouw een debat met het college van bestuur over onder meer democratisering en decentralisering van de universiteit en het rendementsdenken en de commercialisering van de universiteit. 

Kritische zelfreflectie is belangrijk, schrijft de U-raad in de uitnodiging, "alhoewel de verhouding tussen medezeggenschap en het bestuur in Utrecht constructief is". Eerder zei studentvoorzitter Rik Vangangelt tegen DUB dat acties in Utrecht niet nodig zijn. Studenten en bestuurders komen er namelijk nu al onderling goed uit.

Het debat vindt donderdag om 18.00 uur plaats in de aula van het Academiegebouw. Actiegroep De Nieuwe Universiteit komt woensdag bijeen om 19.00 uur. Locatie: Achter de Dom 22/24, lokaal 202.

Advertentie