Screenshot van studenten die uit het universiteitsgebouw springen. Video: @Mike_Eckel op Twitter

Doden door schutter op Russische universiteit

Zeker zes mensen zijn maandagmorgen omgekomen toen een man het vuur opende op een universiteitscampus in de Russische stad Perm. Nog eens 28 mensen zijn gewond geraakt.

Aanvankelijk werden er acht doden gemeld, schrijft The Moscow Times, maar dat aantal is bijgesteld. De politie heeft de dader neergeschoten, maar hij leeft nog wel. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het zou niet om een terreuraanslag gaan, maar om een school shooting. De schutter zou in een verklaring hebben geschreven dat hij geen politiek of religieus doel nastreefde.

Studenten brachten zichzelf in veiligheid door uit de ramen te springen. Daarvan gaan beelden rond op internet.