Geplaagde huurders krijgen gelijk van rechter

Body: 

De beruchte huisbaas Marcel van H. heeft ten onrechte beslag gelegd op de bankrekeningen van twee van zijn Utrechtse huurders. Dat heeft de rechter bepaald.

De beruchte huisbaas Marcel van H. heeft ten onrechte beslag gelegd op de bankrekeningen van twee van zijn Utrechtse huurders. Dat heeft de rechter bepaald.

Volgens de rechtbank hoeven de twee huurders maar één maand huur vooruit te betalen en niet drie, zoals Van H. wil. De huurders betaalden altijd al maandelijks huur. Daarom was beslaglegging op de rekeningen van de huurders onterecht, oordeelde de rechter. Naar aanleiding van de uitspraak trok de huisbaas het beslag in.

Van H. legde in april beslag op de rekeningen van zijn twee huurders, omdat er niet voor drie maanden vooruit was betaald. Dit moest wel volgens het huurcontract. Het huurdersduo stapte naar de rechter om het beslag op te laten heffen. De twee huurders voerden aan dat zij al sinds het aangaan van het huurcontract per maand betaalden. Daarnaast liet Van H. alleen beslag leggen op de rekening van deze twee huurders en niet op die van hun medebewoners.

De advocaat van de huurders, Mark Appel, zei eerder dat de beslaglegging “een pesterijtje” was, gerelateerd aan een lopende strafzaak tegen Van H. De huisbaas zou de huurders hebben bedreigd en hun spullen hebben vernield, nadat zij met succes een huurverlaging afdwongen bij de huurcommissie. Het duo deed aangifte. Sinds februari loopt er hierover een strafzaak tussen het Openbaar Ministerie en Van H.

Facebook Twitter Whatsapp Mail