Huisbaas krijgt opnieuw tik op de vingers

De beruchte huisbaas Marcel van Hooijdonk is opnieuw voor de rechter verschenen. Hij mag het huurcontract van twee bewoners van zijn complex aan de Wittevrouwensingel niet ontbinden. 

De twee huurders waren naar de rechter gestapt om te voorkomen dat ze hun woning werden uitgezet. Van Hooijdonk eiste dat de bewoners niet langer maandelijks, maar per kwartaal de huur zouden overmaken. De huurders weigerden dit. De huisbaas stelde hierop dat de huurders hun betalingsverplichtingen niet nakwamen en wilde het huurcontract ontbinden. De rechter heeft daar nu een stokje voor gestoken, zo meldt het AD

Het conflict tussen de bewoners en de huisbaas kent een lange voorgeschiedenis. Van Hooijdonk werd in januari al door de rechter veroordeeld tot een boete van 1000 euro en een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur wegens bedreiging van de twee huurders.

De huisbaas kwam al vaker negatief in het nieuws. Zo klaagden bewoners van zijn pand aan de Zamenhofdreef in Overvecht in het tv-programma Kassa over te hoge huren, gebrekkige voorzieningen en intimidatie door de huisbaas. 

Tags: huisbaas

Advertentie