Donya Alinejad Foto profielpagina UU

KNAW Early Career Award voor mediaonderzoeker UU

Body: 

Wetenschapsgenootschap KNAW heeft voor de derde maal de Early Career Awards toegekend. Ze gaan naar twaalf wetenschappers aan het begin van hun loopbaan die originele onderzoeksideeën hebben. Ook de Utrechtse mediaonderzoeker Donya Alinejad valt in de prijzen.

Read in English

“De winnaars zijn jonge onderzoekers met gedurfde ideeën en vernieuwende methoden die niet bang zijn om af te wijken van de gebaande paden”, zegt KNAW-woordvoerder Esther Ladiges.

Voorbeelden van onderzoek dit jaar is bijvoorbeeld de positieve kanten van ADHD, het eetpatroon van kankercellen en computergestuurde trainingen bij de aanpak van verslavingen.

De Utrechtse winnaar is Donya Alinejad. Zij is universitair docent digitale media en maatschappij bij het departement Media en Cultuurwetenschappen. Zij analyseert in haar onderzoek de rol van sociale media in de interactie tussen wetenschap en publiek. Klimaat en corona zijn twee thema’s die ze met name onder de loep neemt. Ze is volgens de KNAW in het bijzonder geïnteresseerd in wat het bestuderen van sociale media ons kan leren over hoe hedendaagse samenlevingen wetenschappelijke kennis waarderen.

Facebook Twitter Whatsapp Mail