Het nieuwe ISO-bestuur met helemaal rechts de Utrechtse masterstudent Tycho Wassenaar en naast hem UU-alumna Hilde Feddema

Nieuw ISO-bestuur trok de wereld over

Body: 

Het komende bestuur van het Interstedelijk Studenten Overleg heeft veel van de wereld gezien. De nieuwe voorzitter studeerde in China en Amerika en ook de twee ‘Utrechtse’ bestuursleden hebben internationale ervaring.

Het komende bestuur van het Interstedelijk Studenten Overleg heeft veel van de wereld gezien. De nieuwe voorzitter studeerde in China en Amerika en ook de twee ‘Utrechtse’ bestuursleden hebben internationale ervaring.

De bestuursleden zijn vrijdag gekozen. Linde de Nie (21 jaar) wordt de nieuwe voorzitter. Ze studeerde aan het Amsterdam University College en volgde vakken aan Boston College en twee Chinese universiteiten. Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en het College voor de rechten van de mens liep ze haar stages.

De nieuwe penningmeester Hilde Feddema (23) studeerde tijdens haar Utrechtse bachelor Bestuurs- & Organisatiewetenschap een periode aan de Australian National University. Ook werkte ze mee aan een studentenonderzoek naar watermanagement op Lombok. Later deed ze een master aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hilde was in Utrecht actief binnen gezelligheidsvereniging Unitas, studievereniging Perikles en hockeyvereniging USHC.

Een van de algemeen bestuursleden, de 26-jarige Tycho Wassenaar, doet in Utrecht een master Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Hij studeerde korte perioden in Zuid-Korea en in Keulen. Tycho was onder meer voorzitter van de Utrechtse studievereniging van Sociologie Usocia en voorzitter van de studentengeleding in de faculteitsraad Sociale Wetenschappen. Verder maakt hij deel uit van het DUB-panel.

Het andere algemeen bestuurslid is Birk Jonker (eveneens 26 jaar). Hij studeert Algemene Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Secretaris Simon Theeuwes is de enige hbo’er. Hij volgt de studie Opleidingskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en werkte bij het landelijke bureau van GroenLinks.

Afgelopen jaar heeft het ISO tijdens de rit wat pech gehad. Voorzitter Falco Carelsz moest om persoonlijke redenen al snel terugtreden, waarna de Utrechtse alumna Algemene Sociale Wetenschappen Sanne de Jager het stokje overnam. Zij zit echter al maanden thuis met een hersenschudding.

Het nieuwe bestuur neemt het stokje op 27 juni officieel over. Het ISO is een van de twee grote landelijke studentenorganisaties (naast de Landelijke Studenten Vakbond) die in de landelijke politiek de belangen van studenten behartigen.

Facebook Twitter Whatsapp Mail