Nieuwe directeur Studium Generale komt uit Nijmegen

Maud Radstake wordt de nieuwe directeur van het debat- en lezingenpodium van de UU, Studium Generale. Op dit moment is zij nog werkzaam als beleidsadviseur bij het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen.

Radstake (1973) is de opvolger van Melanie Peters die deze week begon als directeur van het Rathenau Instituut. Peters gaf acht jaar leiding aan Studium Generale. In april gaat Radstake aan de slag in Utrecht.

De nieuwe directeur studeerde Culturele Antropologie in Amsterdam. In Maastricht promoveerde ze op een onderzoek naar medische beeldverwerkende technologie.

Daarna was zij enige tijd programmamanager bij het Nijmeegse Centre for Society and the Life Sciences. Dat centrum kijkt naar de relatie tussen de maatschappij en het onderzoek in de life sciences. Daarbij is er onder meer aandacht voor de vraag in hoeverre het onderzoek voldoet aan de verwachtingen van de samenleving.

In een persbericht over haar benoeming aan de UU zegt Radstake: “In huidige maatschappelijke en politieke discussies worden wetenschappelijke en maatschappelijke waarden vaak tegenover elkaar gezet. Wat mij betreft zit de kracht van academisch onderzoek en onderwijs juist in het zoeken en laten zien van manieren waarop deze waarden en vorming elkaar kunnen versterken. Daar wordt de wetenschap volgens mij beter van, en de rest van de samenleving ook.”

Advertentie