Nobelprijswinnares Ostrom zou eregast in Utrecht zijn geweest

Nobelprijswinnares Elinor Ostrom die deze week overleed, zou eind dit jaar naar Utrecht komen. Utrechtse economisch historici organiseren ter ere van haar een driedaagse conferentie.

Elinor Ostrom ontving in 2009 als eerste vrouw de Nobelprijs voor Economie. De van oorsprong politicologe kreeg de prijs voor haar analyse van het economisch bestuur, vooral in het publieke veld. Op de universiteit van Indiana werkte ze jarenlang aan grensverleggend interdisciplinair onderzoek. Dinsdag stierf ze op 78-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. 

© Prolineserver 2010, Wikipedia/Wikimedia Commons

Ostrom zou de eregast zijn geweest bij de driedaagse conferentie 'Design and Dynamics of Institutions for Collective Action' die van 29 november tot en met 1 december in Utrecht plaatsvindt. Ook zou zij een openbaar college geven in Utrecht. De bijeenkomst zal nu in het teken staan van haar nagedachtenis.

In een in memoriam op de site van de conferentie eert economisch historica Tine de Moor, organisator van de conferentie, Elinor Ostrom. Als PhD-student  in Indiana leerde De Moor Ostrom kennen. De Moor beschrijft de Nobelprijswinnares als de belichaming van alles wat een excellente wetenschapper zou moeten zijn.

 

Tags: nobelprijs

Advertentie