Paul Verweel verkozen tot Utrechter van het Jaar

De nieuwe Utrechter van het Jaar afgelopen maart bij de afsluiting van de Richard Krajicek-leerstoel (foto Richard Krajicek Foundation)

Hoogleraar Bestuurs- & Organisatiewetenschap Paul Verweel is maandagavond uitgeroepen tot Utrechter van Jaar 2013. Lezers van AD Utrechts Nieuwsblad verkozen Verweel boven negen andere genomineerden.

Verweel is al jaren als bestuurder en vrijwilliger actief in de Utrechtse sportwereld. Zo was hij lange tijd voorzitter van Vereniging Sport Utrecht. Als voorzitter en oprichter van de voetbalclub VV Hoograven zorgde hij er volgens AD Utrechts Nieuwsblad voor dat de overlast in die wijk drastisch afnam. De hoogleraar is ook bestuurlijk actief binnen voetbalbond KNVB.

Ook in het wetenschappelijk onderzoek van Verweel staat de maatschappelijke waarde van sport vaak centraal. Tot voor kort bekleedde hij de Richard Krajicek-leerstoel voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap.

Collega’s en studenten van Verweel riepen de afgelopen weken via sociale media op om te stemmen op het voormalige departementshoofd. Van alle stemmen in de verkiezing van de krant ging 17 procent naar Verweel, zo bleek maandagavond bij de bekendmaking in biercafé Olivier. Hij liet daarmee onder meer coryfeeën als FC Utrecht-trainer Jan Wouters en de grote man achter de Tourstart in Utrecht, journalist Jeroen Wielaert, achter zich.

Het was de tweede keer dat AD Utrechts Nieuwsblad een Utrechter van het Jaar uitriep. Vorig jaar was columniste Loes Claerhoudt de winnaar. Zij lijdt aan de spierziekte ALS en zet zich in voor mede-patiënten.Verweel schenkt de prijs van 1500 euro aan het Jeugdsportfonds.

Advertentie