Het Wentgebouw wordt stukje bij beetje neergehaald. Foto's: Drager Meurtant/www.meurtant.exto.org

Ponskaart verdwijnt langzaam uit De Uithof

Body: 

Het Wentgebouw, dat de bijnaam de Ponskaart heeft, wordt de komende maanden rigoureus gesloopt. Het karakteristieke gebouw is in februari volgend jaar echt verdwenen van De Uithof.

Het Wentgebouw, dat de bijnaam de Ponskaart heeft, wordt de komende maanden rigoureus gesloopt. Het karakteristieke gebouw is in februari volgend jaar echt verdwenen van De Uithof.

Het Wentgebouw is gebouwd in 1974 voor Tandheelkunde en staat sinds 2013 leeg toen de laatste bewoners, de biologen en farmaceuten, vertrokken. De rigoureuze sloop van het gebouw heeft lang op zich laten wachten. Dat kwam door de enorme hoeveelheid asbest die in het gebouw verwerkt zat. Het volgens de wettelijke voorschriften afvoeren van de asbesthoudende materialen heeft anderhalf jaar geduurd.

De afgelopen maanden was te zien hoe één voor één de asbesthoudende gevelpanelen werden verwijderd. In het kader van duurzaam slopen zijn al eerder de ruiten en het metalen frame apart afgevoerd om gerecycled te kunnen worden.

Eind oktober is begonnen met het neerhalen van het betonnen skelet. Wetenschapper en fotograaf Drager Meurtant stuurde de redactie van DUB hier foto's van. Naar verwachting duurt het tot februari voordat het hele pand weg is. Het beton en de wapeningstaal worden apart afgevoerd.

In maart wordt begonnen met de sloop van het onderwijscentrum met laboratoria dat naast het oude Wentgebouw staat. Daar wordt nog college gegeven. De bouw van het nieuwe onderwijsgebouw achter het Minnaertgebouw is al in volle gang en moet in het voorjaar van 2015 worden opgeleverd.

In juni 2015 zal de grond van het Wentgebouw overgedragen worden aan de rijksoverheid zodat begonnen kan worden met de bouw van het RIVM-gebouw. Die nieuwbouw is naar verwachting in 2018 afgerond.

Facebook Twitter Whatsapp Mail