Diner66 heeft de lekkerste hamburger van Utrecht

Stufi op? Ga voor DUB op zoek naar de lekkerste hamburger

Body: 

Diner 66 heeft de beste burgers van Utrecht, vinden Eveline Esser en Roos van Tongeren op de laatste dag dat ze gratis aan eten moeten komen. Deel 5.

Diner 66 heeft de beste burgers van Utrecht, vinden Eveline Esser en Roos van Tongeren op de laatste dag dat ze gratis aan eten moeten komen. Deel 5.

Ik sla de tekst over en zap meteen naar het filmpje!

Na een week lang ‘hongerlijden’ besloten we dat het tijd werd om de laatste dag flink uit te pakken. In ruil voor een recensie, wilden veel restaurants ons wel een gratis hamburger laten proeven.

We beginnen bij Diner 66, een schattig restaurantje voor het Beatrix-theater. De buitenkant ziet er niet heel aantrekkelijk uit, maar binnen is het heel knus. De sfeer doet denken aan een truckerscafé, waar iedereen elkaar wel kent. We mogen uit de hele menukaart kiezen en we gaan voor de vegaburger en de cheeseburger. Voordat we met onze ogen kunnen knipperen ,staan de burgers al voor onze neus. De serveerster legt nog uit hoe je ze het beste kunt eten, je moet hamburgers namelijk in een taartvorm snijden. Dat werkt! De burgers zijn goed gekruid, vallen niet uit elkaar, de friet is goed, de prijs is laag en de sfeer is fantastisch, dus Diner 66 krijgt van ons een 10.

De volgende stop is de Florin. De vriend van Eveline, Corney, is bij ons aangesloten. Bij de Florin krijgen we één burger voor ons drieën, wat eigenlijk wel goed uit komt want we zaten nog vol van de vorige. De burger bij de Florin zit op een knapperig broodje, heeft een lekkere saus en is goed gekruid. Toch is de sfeer niet zo goed als bij de Diner 66, want het is een stuk drukker, donkerder en de stoelen en bankjes zijn niet lekker zacht. De Florin scoort een 9.

Stairway to Heaven is ook een bekend studentenrestaurant waar hamburgers worden geserveerd. Het setje is compleet als ook Alex, de vriend van Roos, erbij komt. We nemen buiten plaats, omdat er binnen nogal veel lawaai is. Het duurt een tijdje voordat de hamburgers op tafel staan. Wat gelijk opvalt is dat de burgers veel dikker zijn dan bij de Diner 66 en Florin. Dit maakt ze wel sappig, maar ook bijna onmogelijk te eten. De saus is wel lekker, de bacon weer een beetje dun... De burger van Stairway krijgt een 8.

Tot slot gaan we naar Mick O’Connells, de Ierse pub. De pub is best donker en lawaaiierig, waardoor je elkaar niet zo goed kan verstaan. De serveerster weet goed wat er op de kaart staat, en wij nemen de populaire Big Mick (met ei, bacon en kaas) en een Classic. Er zitten geen speciale ingrediënten op de Classic, zelfs de saus is ver te zoeken. De Big Mick is dan wel weer aantrekkelijk, met het ei en de dikke stukken spek. De burgers zelf zijn een beetje flauw en lijken uit elkaar te vallen. Een 7 is hier wel op zijn plaats. Zie ons recensiefilmpje. Onder het filmpje tips om zonder geld toch voldoende te eten.

Dit was de laatste dag van ons stufiloze bestaan. We hebben meer eten gekregen dan we in een normale week zouden krijgen, maar het kostte ook veel tijd. Zit jij nou echt zonder stufi? Dan hebben we de beste tips op een rijtje gezet:

  • Als je bedrijven gaat aanklagen, doe dit aan het begin van de maand. Het kan soms wel weken duren voordat je je geld of een pakket toegestuurd krijgt.
  • Kijk op foodsharing.nl en andere weggeefgroepen op Facebook of er iets te eten langskomt. Meestal is het ver weg of niet zoveel soeps, maar soms zit er iets heel lekkers tussen.
  • Vraag bij de bakker voor brood voor ‘het paard’ of ‘de eendjes’ en eet het dan zelf op. Oud brood kun je nog prima gebruiken als tosti of om er wentelteefjes mee te maken.
  • Ga bij je ouders of bij vrienden langs, toevallig rond etenstijd.
  • Maak een brandnetelstamppot met zelf geplukte planten. Als je nog andere plantjes wilt toevoegen, moet je wel een expert meenemen.
  • Ga op de Steenweg een smaaktest doen.
  • Zoek borrels in de buurt op voor gratis hapjes en drankjes
  • Richt een recensiewebsite op. Zo kun je gratis naar concerten, voorstellingen, restaurants, barretjes, hotels, noem het maar op.
Facebook Twitter Whatsapp Mail