Uithoflijn mogelijk nog duurder

Body: 

De Uithoflijn wordt mogelijk nog duurder. Volgens dagblad AD/UN houdt de provincie rekening met een overschrijding van in totaal 102 miljoen euro. Ruim 4 miljoen meer dan er onlangs extra is uitgetrokken voor de tramlijn die van het centraal station in Utrecht naar De Uithof gaat lopen.

Vorig jaar kwam in het nieuws dat de tramlijn niet alleen later in gebruik genomen zou worden, maar ook nog eens miljoenen duurder zou uitvallen. Vanwege de  overschrijding en de slechte communicatie rondom de werkzaamheden en de financiën trad de verantwoordelijke gedeputeerde af. AD/UN vroeg via de Wet openbaarheid van bestuur (een Wob-verzoek) om meer informatie en interviewde daarover de nieuwe gedeputeerde van Provinciale Zaken Dennis Straat.

Volgens de informatie van de krant is de verwachting dat de tramlijn opnieuw duurder gaat uitvallen. De gemeente en de provincie van Utrecht hadden al 84 miljoen extra uitgetrokken en een reservepot met 13,7 miljoen euro gevuld. Volgens het dagblad is het geld in de reservepot al nodig en moet er nog eens ruim 4 miljoen extra bij om de werkzaamheden af te krijgen. Er zijn namelijk nog enkele onzekerheden in het bouwtraject, legt de gedeputeerde uit. De overweg bij de Koningsweg moet veilig worden, mogelijke trillingen die de tram in De Uithof kan veroorzaken en die onderzoek verstoren, moeten voorkomen worden en de bodem rondom het centraal station moet verhard worden.  Hoewel de datum van oplevering officieel eind 2019 is, hoopt de provincie de tramlijn eerder op te leveren, zo zegt Straat in het AD.

Alle berichtgeving over de Uithoflijn op DUB is hier te vinden.

Facebook Twitter Whatsapp Mail