Foto door Maarten Klunder (via Flickr)

Utrecht aast op nieuw kennisinstituut klimaatverandering

Body: 

Er komt een nieuw internationaal kenniscentrum voor klimaatadaptatie naar Nederland. Het College van Bestuur zou graag zien dat Utrecht hiervan de thuisbasis wordt.

Sharon Dijksma, staatssecretaris van Milieu, zette er deze week haar handtekening onder: de oprichting van het Global Centre of Excellence on Climate Adaptation. Dit instituut wil ervoor zorgen dat landen en organisaties zich beter kunnen wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Om dit te bereiken zal het instituut kennis gaan bundelen en advies gaan geven over manieren om met de gevolgen van klimaatverandering om te gaan.

Rector Bert van der Zwaan en Anton Pijpers, vicevoorzitter van het College van Bestuur, gaan naar eigen zeggen ‘hun uiterste best’ doen het centrum naar Utrecht te halen. Ook klimaatwetenschapper Roderik van de Wal ziet de komst van een dergelijk kennisinstituut naar de Domstad wel zitten. "Dat kan voor de universiteit veel goeds betekenen. Er gebeurt hier natuurlijk al veel op het gebied van klimaatonderzoek. Denk aan het Copernicus Instituut, bij bèta gebeurt veel, het KNMI zit om de hoek. Er valt dus veel te zeggen voor de komst van dit nieuwe centrum. Al zal Wageningen vermoedelijk op een zelfde manier redeneren."

Facebook Twitter Whatsapp Mail