Foto DUB / Maarten Hartman

Utrechts biertje in vijf jaar tijd meer dan vijftig cent duurder

Body: 

De stijgende graanprijzen en oplopende inflatie doen het ergste vrezen voor UU-studenten die er wel eentje lusten. En dat terwijl een biertje in een Utrechts café de afgelopen jaren al flink duurder werd. Volgens nieuwssite DUIC gaat het om meer dan vijftig cent.

Read in English

In 2017 kostte een biertje gemiddeld minder dan 2,70, zo was op te maken uit een onderzoek dat DUIC destijds uitvoerde in enkele tientallen Utrechtse cafés. Toen de redactieleden dit jaar vaasjes bestelden in dezelfde cafés waren ze gemiddeld zo’n 3,20 euro kwijt.

Vijf jaar geleden was er in veel horecagelegenheden nog voor 2,50 euro een biertje te krijgen. Bij Karel V was de DUIC-redactie destijds het meeste kwijt: 3,50 euro. Opvallend is dat een biertje daar vijf jaar later nog precies evenveel kost.

Grand-café Journal schenkt nu het duurste bier van alle onderzochte gelegenheden. Een vaasje kost daar 3,75 euro. Dat was vijf jaar geleden nog 2,95 euro.

Goedkoopste
Café Marktzicht aan de Breedstraat is in het onderzoek van 2022 het goedkoopste café. Daar is voor 2,80 euro een pilsje te krijgen. Vijf jaar geleden was dat 2,50 euro.

Overigens zijn er ondertussen prijsvechters bijgekomen, laat de DUIC-redactie weten. Zo bestond café Beunders aan de Biltstraat vijf jaar geleden nog niet. Daar kun je nog steeds voor 2,50 euro een - weliswaar merkloos - biertje drinken.

 

Facebook Twitter Whatsapp Mail