Utrechtse masterstudent gaat ISO leiden

Body: 

GroenLinks-politicus en jazzliefhebber Jan Sinnige wordt de nieuwe voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg. Hij neemt op 25 juni het stokje over van Linde de Nie.

GroenLinks-politicus en jazzliefhebber Jan Sinnige wordt de nieuwe voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg. Hij neemt op 25 juni het stokje over van Linde de Nie.

De 23-jarige Sinnige studeerde bestuurs- en organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en volgt de master publiek management. Hij stond voor GroenLinks op de lijst voor de Utrechtse gemeenteraad en was campagneleider tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten.

Het is opvallend dat iemand van GroenLinks het ISO gaat leiden, want dat is een van de partijen die de basisbeurs heeft afgeschaft, een maatregel waar het ISO zich nog altijd tegen verzet. Voor zover bekend heeft Sinnige zich nooit publiekelijk over de basisbeurs uitgelaten.

Overigens was Sinnige één van de oprichters van het Nederlands Studenten Jazz Orkest. Dat orkest tourt sinds 2013 langs grote zalen zoals TivoliVredenburg en speelt samen met enkele grote muzikanten.

In het ISO-bestuurskwintet zitten komend jaar ook Desley van der Zande, Luc Nibbeling, Jeroen Wienen en Robin van der Bles.

Van der Zande (22 jaar) wordt secretaris. Zij is momenteel studente psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze in de faculteitsraad zit.

Penningmeester Nibbeling (22 jaar) is student communicatie- en informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht, waar hij voorzitter was van de studievereniging en als assessor een brug sloeg tussen studenten en het faculteitsbestuur.

Van der Bles en Wienen (beiden 23 jaar) worden algemeen bestuurslid. Wienen studeert bestuurskunde aan Tilburg University, waar hij lid was van de universiteitsraad en voor de universiteitskrant schreef.

Van der Bles studeerde economie & beleid aan Wageningen Universiteit en is nu bezig met de master management, economics & consumer studies. Hij zat in de universiteitsraad en was bestuurslid bij Enactus, een studentenplatform voor sociaal ondernemerschap. 

Facebook Twitter Whatsapp Mail