Via UU zonnepanelen huren voor thuis

Via de werkgever kunnen UU-medewerkers zonnepanelen huren

De Universiteit Utrecht heeft met zonnepanelenverhuurder Solease een contract afgesloten waardoor medewerkers van de UU zonnepanelen kunnen huren voor thuis. Solease is onderdeel van de bedrijvenincubator UtrechtInc in De Uithof.

Solease sluit contracten af met bedrijven en woningcorporaties. Vervolgens verhuurt het bedrijf aan de medewerkers en huurders zonnepanelen. Solease neemt daarbij alle zorg uit handen als het gaat om installatie, plaatsing en onderhoud. Per maand betalen de huurders per 12 panelen 54 euro huur. Volgens Solease kunnen huurders meteen 5 procent besparen op hun elektriciteitsrekening.

Solease heeft als start-up vorig jaar de Climate-KIC Venture Competition gewonnen. Het jonge bedrijf geeft tijdens de Sure-week volgende week donderdag tussen 13.00 uur en 13.30 uur  een presentatie over het bedrijf op de etage net onder de Daktuin. Daarna is er nog gelegenheid tot het stellen van vragen.

De UU is het contract met Solease aangegaan om te laten zien dat ze werk maakt van duurzaamheid. Het aanbod van de UU geldt tot zondag 7 juli.

Advertentie