Verlichting nieuw onderwijsgebouw stond hele weekend aan

Als gevolg van een brandmelding stond de verlichting van het nieuwe onderwijsgebouw voor de bèta- en geostudenten het hele weekend aan.

Het was een vreemd gezicht voor in De Uithof wonende studenten: toen ze 's nachts thuiskwamen van een gezellige Koningsnacht zagen ze uit hun raam een volop verlicht Koningsbergergebouw, het nieuwe pand van de bèta- en geostudenten. 

Kan iemand me deze dagelijkse energieverspilling uitleggen? #UU #uithof #verlichtingaan #zondagnacht @dubnieuws pic.twitter.com/IAv5PErIPF

— Julie Janssen (@juliemjanssen) 26 april 2015

@UniUtrecht Of je laat de lichten gewoon het hele weekend + koningsdag aan! #ClimateChange #energieverspilling pic.twitter.com/QZ9Byg2WO4

— Remmelt Blessinga (@MeRemmelt) 26 april 2015

De oorzaak? Een brandmelding op zaterdagavond. Dat vertelt Bas van Halen, de projectleider van het onderwijsgebouw, dat onlangs officieel werd geopend. Het ging overigens om loos alarm.

Van Halen: "Bij een brandmelding gaat de gebouwverlichting aan. Dit weekend bleek dat de verlichting niet automatisch uitgaat." Het licht was daardoor het hele lange weekend aan. Een fout, erkent Van Halen. "Het licht had handmatig uitgeschakeld moeten worden." 

Normaal gesproken gaat de algemene verlichting van UU-gebouwen buiten werktijden uit. De basisverlichting blijft aan. Die minimale verlichting moet er voor zorgen er voldoende licht is om te zien waar je loopt, mocht er onverhoopt nog iemand in het gebouw zijn of wanneer een bewaker zijn ronde loopt.

Advertentie