Verplicht mondkapje voor alle studenten in het UMCG

Alle studenten die in het Universitair Medisch Centrum Groningen werken, moeten vanaf vandaag een chirurgisch mondkapje dragen. De zeven andere umc’s in Nederland zijn hier nog niet toe overgegaan.

De afgelopen weken zijn er veel coronabesmettingen onder Groningse studenten, zegt de UMCG-woordvoerder. Sinds 1 augustus hebben veertig medewerkers het virus opgelopen, van wie zo’n 25 studenten. “Om te voorkomen dat ze het virus verder verspreiden onder onze patiënten en medewerkers hebben we besloten dat alle studenten vanaf vandaag mondkapjes moeten dragen.”

De maatregel geldt voor coassistenten, stagiairs en werkstudenten en wordt pas opgeheven als de besmettingen weer afnemen.

Een woordvoerder van koepelorganisatie NFU kan nog geen andere umc’s noemen die een vergelijkbare maatregel nemen. “Het is een zelfstandig besluit van het UMCG en wij hebben hier geen afspraken over gemaakt.”