Vrouwen in overvloed bij Diergeneeskunde

Dit studiejaar zijn er wederom vooral dames begonnen aan de opleiding Diergeneeskunde: 179 van de 216 eerstejaars is vrouw.

De faculteit Diergeneeskunde heeft daarmee de meest feminiene instroom van de universiteit. Op nummer twee: Sociale Wetenschappen. In die faculteit zijn 1122 van de 1371 nieuwe bachelorstudenten van het vrouwelijke geslacht.

Van alle eerstejaars (7171 studenten in totaal) is 61 procent vrouw. Alleen in de b├Ętahoek (de faculteiten B├Ętawetenschappen en Geowetenschappen) staan de mannen sterker dan de vrouwen.

De cijfers (pdf) over eerstejaars zijn verstrekt door de directie Onderwijs & Onderzoek van de universiteit. De gemiddelde leeftijd van de bachelorstudenten is 20,1 jaar. De jongste eerstejaars is 16 jaar en doet Theater-, Film- en Televisiewetenschap. De oudste eerstejaars was 71 jaar toen hij startte met de bacheloropleiding Portugese Taal en Cultuur.