De stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) reikt dit jaar voor het eerst de Albert Schweitzer Prijs uit aan het beste lokale startende ontwikkelingsinitiatief op het gebied van gezondheidszorg in Sub-Sahara Afrika, dat door Nederlandse jongeren is ontdekt of medeontwikkeld.

De Albert Schweitzer Prijs

De Albert Schweitzer prijs is bestemd voor jongeren van 18 t/m 30 jaar die zélf werken aan een ontwikkelingsproject of ander bijzonder initiatief gerelateerd aan gezondheidszorg in Afrika. De prijs bedraagt 5.000 euro. Dit bedrag dient als startsubsidie voor het winnende initiatief.

Deelname

Om deel te nemen of iemand te nomineren voor de Albert Schweitzer prijs 2010 kijk op www.nasf.nl voor het deelnameformulier.  Het deelnameformulier moet volledig ingevuld vóór 24 september 2010 binnen zijn bij Stichting NASF, postbus 8568, 3503 RN Utrecht of via email: info@nasf.nl

Wie was Albert Schweitzer?  

Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer (1875-1965) werd bekend omdat hij begin 20ste eeuw een ziekenhuis stichtte in Lambaréné (Gabon, Afrika). Hij wijdde zijn leven aan het helpen van de zieken. Zo bracht hij zijn levensmotto in de praktijk: Eerbied voor het leven.

 

De jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs is ingesteld om de gedachte aan Albert Schweitzer en zijn werk levend te houden. De prijs wil jongeren stimuleren om zich in te zetten voor ontwikkelingswerk in Afrika.

 

Mijn Eigen Lambaréné

Albert Schweitzer startte in 1913 de bouw van zijn levenswerk: ziekenhuis in Lambaréné, Gabon, om zo een bijdrage te leveren aan de wereld. Wat doen Nederlandse jongeren voor een betere wereld? Hebben zij een uniek ontwikkelingsinitiatief waar ze volledig voor gaan? Wat is hun Eigen Lambaréné? Dat is de vraag waarop met deze prijs bij jongeren naar een antwoord wordt gezocht.

Stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF)

De Albert Schweitzer Prijs is een initiatief van de Stichting NASF. Het NASF steunt lokale initiatieven op het gebied van gezondheidszorg in sub Sahara Afrika. Dit doet het NASF door het verstrekken van microgiften aan beginnende projecten. Het gedachtegoed van Albert Schweitzer fungeert daarbij als leidraad en inspiratiebron.