Win een uitgave van Panorama van Utrecht 1859 - 2017

Body: 

In 1859 werd Panorama van Utrecht gepubliceerd, een meterslange tekening die het uitzicht op de stad toont tijdens een rondwandeling langs de singel. Tekenaars van De Inktpot hebben hier een vernieuwde versie van gemaakt: Panorama van Utrecht 1859-2017. DUB geeft drie examplaren weg.

De in 1859 gepubliceerde uitgave van Panorama van Utrecht, bevat een meterslange tekening van het zicht op de stad zoals die te zien is tijdens een rondwandeling om Utrecht waardoor er steeds wisselende gezichten vanaf de singels te zien zijn. De tekening laat heel precies de situatie van 1859 zien, aan­gekleed met schepen en bootjes op het water, en met enig verloop van de seizoenen in de loop van de tekening. De tekening werd gepubliceerd in de vorm van een ‘leporello’: een lange strook papier dat als een harmonica tot boek werd gevouwen.

Als eerbetoon aan het oorspronkelijke Panorama én om te laten zien hoeveel het uitzicht op het centrum sinds 1859 is veranderd, maakten tekenaars van De Inktpot een nieuwe, moderne versie: Panorama van Utrecht 1859-2017. De cartoonist van DUB, Niels Bongers en UU-medewerker Joshua Peeters hebben ook meegetekend aan het panorama.

Winnen
DUB mag drie exemplaren weggeven van Panorama van Utrecht 1859-2017. Wat je moet doen om kans te maken op één van de drie exemplaren? Laat ons weten wat een zakformaat van Panorama van Utrecht in 1859 kostte. Mail je antwoord samen met je naam en telefoonnummer voor 1 mei naar dubprijsvraag@uu.nl.

Facebook Twitter Whatsapp Mail