Win kaarten voor Uprooting Capitalism in TivoliVredenburg (Afgelast)

Body: 

De Mr. Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66, organiseert op 25 maart haar 10e marchantlezing Uprooting Capitalism in TivoliVredenburg. Tijdens de jaarlijkse lezing bespreken internationaal gerenommeerde gastsprekers een specifiek aspect van het sociaal-liberale gedachtegoed. DUB geeft kaarten weg! Helaas is dit programma afgelast vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Er wordt gezocht naar een vervangende datum en we hopen die zsm bekend te maken.

In deze lezing bepleit Glen Weyl radicale hervorming van de vrije markt voor een eerlijke welvaartsverdeling en een meer representatieve democratie.

Digitale technologie beloofde wijdverspreide welvaart en politieke vrijheid. Maar ongelijkheid van rijkdom en macht waren het resultaat. Deze oneerlijke verdeling van kansen splijt de samenleving in winnaars en verliezers. Met grote gevolgen voor de toekomst van mensen en bovendien ondermijnend voor het vertrouwen in de liberale democratie. Maar de vraag die gesteld wordt: zou het mogelijk zijn deze technologie te benutten om onze economie ten positieve te veranderen?

Glen Weyl
Weyl, politieke econoom en sociale technoloog bij Microsoft, schreef met Eric Posner het boek Radical Markets – Uprooting Capitalism and Democracy for a Just society (Princeton University Press 2018). Volgens The Economist een van beste boeken uit 2018. Wired noemde Weyl een van de meest bepalende mensen op het gebied van technologie voor de komende 25 jaar. Bloomberg noemde hem een van de meest invloedrijke mensen van 2018.

Technologie-denker Marleen Stikker zal het co-referaat verzorgen. Ze is oprichter van Waag en publiceerde recent Het internet is stuk – maar we kunnen het repareren.

Over de Mr. Hans van Mierlo Stichting
De Mr. Hans van Mierlo Stichting is het onafhankelijke wetenschappelijk bureau van D66. Zij heeft tot doel om het sociaal-liberale gedachtegoed verder te ontwikkelen en te verspreiden. Tijdens de jaarlijkse Marchantlezing nodigt de Van Mierlo Stichting internationaal gerenommeerde gastsprekers uit om een specifiek aspect van het sociaal-liberale gedachtegoed te bespreken.

Winnen
DUB mag 3 x 2 kaarten weggeven voor de marchantlezing Uprooting capitalism op 25 maart 2020 (aanvang 19.30 uur) in TivoliVredenburg. Mail, om kans te maken op twee kaarten, uiterlijk 19 maart je naam en telefoonnummer naar dubprijsvraag@uu.nl. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht. Helaas is dit programma afgelast vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Er wordt gezocht naar een vervangende datum en we hopen die zsm bekend te maken. 

Facebook Twitter Whatsapp Mail