De Martinitoren in Groningen. Foto: flickr.com/antoon.

Utrecht verliest wederom van Groningen

Body: 

In de vaderlandse voetbalcompetitie, en nu ook op Facebook. Utrecht kan maar niet winnen van Groningen.

In de vaderlandse voetbalcompetitie (laatst kregen de Utrechters met 2-0 klop van Groningen), en nu ook op Facebook. Utrecht kan maar niet winnen van Groningen.

Het bureau Toerisme Utrecht kwam onlangs op het onzalige idee om op Facebook de strijd aan te gaan met Groningen. Inzet van de strijd: welke stad is de leukste studentenstad? De stad met de meeste lofuitingen op Facebook zou winnen.

Uitslag: 473 punten voor Groningen, 268 voor Utrecht. Weer verloren. Bij de vorige Facebook-actie van het toerismebureau verloor Utrecht ook al. Toen tegen Amersfoort nota bene.

Carlijn Leenders, marketeer van Toerisme Utrecht reageert op deWeekkrant.nl sportief op het verlies tegen Groningen: “Verliezen is nooit leuk, maar we hebben met deze battle ook veel geleerd. De insteek van deze pilot is om te onderzoeken wat we met gaming en social media kunnen doen om de stad Utrecht op een speelse manier onder de aandacht te brengen." En dat is volgens haar gelukt. "De spelers leren via de game leuke plekken in Utrecht en Groningen kennen door de berichten van bewoners te lezen, liken en delen. Dat is uiteindelijk het doel voor beide steden: de stad bekender maken en bewoners verbinden aan de stad.”

Utrecht kan op 23 februari 2014 revanche nemen. Dan ontvangt FC Utrecht FC Groningen in de Galgenwaard.

Facebook Twitter Whatsapp Mail