usbo

Hoofd afbeelding : 
Mirthe, L’Oreal en Justien laten zich onderwijzen in het binnenland van Suriname.

Onderwijs in een vreemde taal

Body: 

Inmiddels zitten wij, Justien Dingelstad en Mirthe de Kok al ruim vier weken in Paramaribo, waar we samen met L’Oreal Brielle van de Anton de Kom Universiteit een onderzoek doen naar de onderwijscarrières van kinderen uit het binnenland van Suriname.

Hoofd afbeelding : 
Lucinda zegt tegen Jan Jacob en Maxime: 'Jullie eten soms rare dingen'.

Wie eet er nou crackers als lunch?

Body: 

Tja, je zult het maar te horen krijgen als Nederlandse student in Paramaribo: jullie zijn minder schoon dan wij en jullie eten rare dingen. Gelukkig kunnen USBO-studenten Jan Jacob en Maxime er wel om lachen met hun Surinaamse student Lucinda.

Hoofd afbeelding : 
Pepé, Demelza en Susan zien vriendschap tussen bewoners en verzorgers in bejaardenhuis.

Surinaamse studenten wonen niet op kamers

Body: 

Ouderen en verzorgers gaan met elkaar om alsof ze vrienden zijn. Dat is anders dan in Nederland, constateren USBO-studenten Pepé Dekker en Susan van Hooijdonk in Paramaribo. Blog twee uit Suriname.

Hoofd afbeelding : 
In het dorpje Orong doe je de vaat in de beek of met water uit de put, foto's Merle Verdegaal en Anneloes van der Meer

Deadline gehaald, op naar het strand

Body: 

Eerder dan verwacht hebben de studenten van het onderzoeksproject naar watermanagement op het eiland Lombok hun data compleet. Met dubbele gevoelens nemen Merle Verdegaal en Anneloes van der Meer afscheid van ‘hun’ Indonesische dorpsgenoten.

Met een ijskoude Bintang in ons hand,  typen wij op dit moment onze column voor DUB. We vieren dat we vandaag onze periode van dataverzameling (hopelijk) succesvol hebben afgerond. Hoewel we nog 2,5 week in Indonesië blijven, hebben we na drie weken intensief bezoek aan het dorp Orong, vandaag onze laatste interviews gehouden.

Hoofd afbeelding : 
Waterkanaal op Lombok Indonesië, fotografie Jan Galema

Het kraanwater van Lombok is te drinken, not

Body: 

Studenten Raphael Lepot en Idwer Doosje nemen het blogstokje over van hun medereizigers van het USBO-researchproject. Voor hun onderzoek naar het waterhuishouden op het eiland Lombok moeten ze op een brommer kunnen rijden, kraanwater durven drinken en voetballen. Maar vooral veel geduld hebben.