Zien Utrechtse studenten een carrière in de politiek zitten?

Body: 

De Tweede Kamerverkiezingen naderen; partijprogramma’s worden doorgespit en stemwijzers vliegen je om de oren. DUB ging de straat op en vroeg Utrechtse studenten of ze een carrière in de politiek ambiëren.

Deze aflevering maakt deel uit van een vijfdelige videoreportage over studenten en politiek, die DUB verzorgt in samenwerking met hogeschoolblad Trajectum en de organisatie van stemfestival U Vote. De vragen die we de studenten stelden zijn onder meer: Moeten er meer vrouwen in de Tweede Kamer? Hoe speelt de politiek een rol in hun toekomst? En: wie wordt eigenlijk de nieuwe premier?

UU, HU en ROC organiseren stemfestival
Op donderdagavond 9 maart organiseren de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het ROC een gratis stemfestival in TivoliVredenburg. Doel is om studenten te betrekken bij de politiek en hen te stimuleren te gaan stemmen op 15 maart.

Verschillende jonge partijpolitici geven acte de présence, en ook wiskundige Ionica Smeets en burgemeester Jan van Zanen zijn van de partij. Singer-songwriter Aafke Romeijn is een van de artiesten die zorgt voor de muzikale omlijsting. Hier vind je meer informatie over U VOTE.

Lezen wat DUB eerder publiceerde over de Tweede Kamerverkiezingen? Dat kan!

Facebook Twitter Whatsapp Mail