Hoeveel studenten halen hun bachelor binnen drie jaar? Bij welke studies zitten de meisjes in de collegebanken? In deze rubriek presenteert DUB iedere week een interessante grafiek of infographic.

Gemiddelde VWO-cijfers van eerstejaars bachelorstudenten neemt af

De gemiddelde VWO-cijfers zijn de afgelopen paar jaar afgenomen. In vergelijking met vier jaar terug is het cijfer met 0,15 punten gezakt.

Het gemiddelde VWO-cijfer van eerstejaars bachelorstudenten nam tot 2007 gestaag toe. De laatste vier jaar blijkt echter dat de gemiddelden weer zijn afgenomen. In 2007 stond het landelijk gemiddelde nog op een 7 terwijl dit vorig jaar (2011) is afgenomen tot een gemiddelde van 6,85. De onderwijsinspectie heeft in haar jaarverslagen dezelfde trend geconstateerd. (bron: afdeling onderwijs en onderzoek)