Inge Janssen begon ooit in haar eentje in de skiff. Foto: Rein Kremer.

Inge Janssen (2012 en 2016)

Orca-roeister Inge Janssen won in Rio de Janeiro zilver met de dubbel vier. Vier jaar eerder eindigde ze in Londen achtste in de dubbel twee.

Geboren: 20 april 1989
Sport: Roeien
Studie: Geo-communicatie
Olympische prestaties: 2012: vrouwen dubbel twee (achtste), 2016: zilver met dubbel vier.

Inge Janssen maakte in 2008 samen met een andere Utrechtse Londen- en Rio-ganger, Claudia Belderbos, deel uit van de legendarische eerstejaars acht van Orca. Bij belangrijke toernooien zit er nog steeds een polsbandje van dat team in haar bagage, vertelde ze in 2012 aan DUB.

In Rio won Janssen met de dubbel vier een zilveren medaille. Alleen topfavoriet Duitsland was sneller.

Janssen kwalificeerde zich in 2012 samen met de Delftse Ellen Hogerwerf vrij onverwacht voor Londen. Ze werden achtste.

Janssen studeerde aan het University College Utrecht en deed daarna een master Geo-communicatie.

Geografe Inge Janssen schreef voor het adviesbureau Bureau Buiten mee aan een toekomstvisie op het Utrechtse Merwedekanaal als roeilocatie.

Eerder DUB-artikelen over Inge Janssen:
3-2-2012 Geostudente Inge Janssen na Amerikaans roeiavontuur op weg naar Londen 2012
3-2-2012 12 Olympic Questions

Klik voor een overzicht van alle Olympische helden van de UU hier.