Roos van Tongeren en Eveline Esser met het gratis eten van de dag

Stufi op? Een week gratis eten: deel 1

Body: 

Het is weer zo ver: je hebt een week over aan het einde van je stufi. Hoe kom je op een creatieve manier aan een gratis maaltijd? Eveline Esser en Roos van Tongeren (van Roos Dakloos) volgen hun maag en schuwen daarbij onethisch gedrag niet.

Het is weer zo ver: je hebt een week over aan het einde van je stufi. Hoe kom je op een creatieve manier aan een gratis maaltijd? Eveline Esser en Roos van Tongeren (van Roos Dakloos) volgen hun maag en schuwen daarbij onethisch gedrag niet.

Sla de tekst over en ga direct naar het filmpje  Klik

Deze eerste dag staan er een paar dingen op ons programma om gratis aan eten te komen. Allereerst klagen we bij bedrijven over hun producten: de cake was niet luchtig, de erwtjes waren te zout, er zat geen ham op de pizza Hawaii...  We bellen Koopmans, Hak, Dr. Oetker en Unox en hopen op een gratis excuus-product.

Aanbod gratis eten op internet
Ook surfen we over internet op zoek naar gratis eten. Er blijken allerlei sites te bestaan waar je aan eten kan komen zonder je portemonnee te hoeven trekken. De simpelste is waarschijnlijk Foodsharing: hier zetten mensen producten op die ze zelf niet meer willen opeten, maar waarvan ze het zonde vinden om weg te gooien. Echt vaak wordt het zo te zien niet gebruikt, maar wij kunnen vier afbakpistoletjes gaan ophalen voor ons diner. Voor wie uit Arnhem komt is er ook nog een mooie advertentie: “Zout. 1 Kilo pak, gesloten, nog goed tot 2015. Wij lusten het zout niet.”

Ook zijn er vaak samples te vinden op internet. Je koopt bijvoorbeeld een stuk brie of vis, proeft dat, geeft er je mening over en dan krijg je je geld terug. Moet je nog wel net even die 1,50 euro hebben. Met onze laatste centen hebben we brie en vis via zo'n website gekocht. Websites waar dit soort acties worden verzameld, zijn bijvoorbeeld gratis.nl en productentesten.startpagina.nl. Zoals er voor alles facebookgroepen zijn, zijn die er ook voor gratis eten, zoals Foodsharing Wageningen en Gratis eten/drinken aangeboden. Of je plaatst een oproepje in Facebook-ruilgroepen, zoals Ik zoek/Ik heb, Ik geef weg of de grote Gratis ophalen in Utrecht en omgeving.

Lunchen onder het mom van netwerken
Voor de lunch gaan we naar Seats2Meet, een werkplek waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. Via internet moet je je aanmelden en moet je opgeven wat je ‘kwaliteiten’ zijn. Ben jij facebook-expert dan kunnen mensen je bij Seats2Meet aanspreken als zij bijvoorbeeld niet weten hoe Facebook werkt. In ruil daarvoor krijg je een mooie werkplek, inclusief stilteruimte, vergaderzaal, wc en een gratis lunch.

De beste lunchoplossing voor vandaag dus. Voor de samples heb je nog net een beetje geld nodig, voor Foodsharing moet je geluk hebben dat er iets in de buurt is en voor het aanklagen heb je minimaal een dag geduld nodig en moet je er bovendien een slecht geweten voor over hebben. Wil je weten hoe lekker we hebben geluncht en wat ons avondeten was? Zie ons filmpje:

Weet jij nog websites waar je gratis aan eten kan komen? Of heb je überhaupt nog een tip? Laat het hieronder weten of laat een bericht achter op Facebook: Roos Stufiloos!

Facebook Twitter Whatsapp Mail