8 tips voor het Nederlands Film Festival (+ DUB verloot kaarten)

Deze week begint het Nederlands filmfestival in Utrecht. 423 verschillende films passeren de revue in 10 dagen. DUB geeft kaarten weg en tipt enkele films.

DUB geeft 2 x 2 vrijkaarten weg voor een film naar keuze. Details over de prijsvraag vind je hier.

Moeite om een keuze te maken uit alle films? Naast al eerder vertoonde Nederlandse films, gaan er ook de nodige films in de première tijdens het festival. DUB maakte onderstaand overzicht:

Onder Ons
Regie: Marco van Geffen. Met o.a. Dagmara Bak, Rifka Lodeizen, Guy Clemens en Reinout Bussemaker.
Een provinciestad wordt onveilig gemaakt door een verkrachter. De introverte Poolse au pair Ewa komt in een spiraal van twijfel en isolement terecht als ze meent te weten wie de dader is.

 

 

Lotus
Regie: Pascale Simons. Met o.a. Monic Hendrickx, Chris Zegers, Georgina Verbaan, Birgit Schuurman en Jack Wouterse.
Een dag uit het leven van enkele anonieme levens in onze drukke maatschappij. De dochter van een moeder met euthanasiewens, een invalide voetballer, een familieman met dubbelleven, een hip stel dertigers en een gescheiden gezin met een autistische zoon zijn meer verbonden dan ze denken.

 

 

Hou Me Vast
Regie: Suzanne Raes.
Een jaar lang in het spoor van de band De Dijk. In 2010 bracht de band hun eerste internationale album Hold On Tight uit. Ze zouden dat feestelijk bekronen met een optreden met Solomon Burke in Paradiso. Het loopt anders - de ochtend van zijn aankomst in Amsterdam overlijdt Solomon Burke op Schiphol. 

 

 

Bringing Up Bobby
Regie: Famke Janssen (ja, die van X-Men en GoldenEye). Met o.a. Milla Jovovich en Bill Pullman.
Oplichtster Olive probeert haar criminele verleden achter zich te laten, en met haar zoontje Bobby in het religieuze Oklahoma een nieuw leven op te bouwen.

 

 

Me & Mr. Jones on Natalee Island
Regie: Paul Ruven. Met o.a. Robert de Hoog en Hanna Verboom.
Een undercoverjournalist duikt vijf jaar na de verdwijning van Natalee Holloway nogmaals in de verdwijningszaak.

 

 

170 Mhz
Regie: Joost van Ginkel. Met o.a. Gaite Jansen en Michael Muller.
Liefdesverhaal dat vanuit twee dove personages wordt verteld. Eva en Nick communiceren in gebarentaal en de film maakt horenden duidelijk hoe het is om als dove te leven.

 

 

De bende van Oss
Regie: André van Duren. Met o.a. Sylvia Hoeks, Daan Schuurmans en Frank Lammers.
Naar een waargebeurd verhaal. Een bende uit Oss zorgt voor een golf van misdaad en moord. Bendelid Johanna wil breken met de misdaad en krijgt hulp uit onverwachte hoek van de corrupte verzekeringsagent Harry.

 

 

Isabelle
Regie: Ben Sombogaart. Met o.a. Halina Reijn, Tineke Caels en Wim Opbrouck.
De mooie Hollandse filmster Isabelle wordt ontvoerd in de Ardennen. Na een maandenlange speurtocht is zij nog altijd niet gevonden. Langzaam verflauwt de belangstelling. Alleen Bernard, de dorpsonderwijzer, raakt door de ontvoering geobsedeerd.

Advertentie