Het kan nog gekker

Body: 

De universiteit is Hilversumpje aan het spelen, merkt columnist Baaierd

Aan: Gert.D@mopperpotten.uu.nl
Betreft: Het kan nog gekker.
Bijlage: “I find your lack of branding disturbing”

Ha Gert,
Als je een beetje had opgelet, had je kunnen weten dat ik elke twee weken een column schrijf Gert! Alleen de dag van verschijnen is telkens een andere. Ja, dat vind ik ook wel een beetje verwarrend hoor. Een vaste dag voor de nieuwsbrief zou het klantvriendelijker maken. We blijven gewoontedieren hè?

Het was me wel weer het weekje Gert. Ik voelde me hondsberoerd en probeerde me voor te stellen hoe ik sinterklaasavond heelhuids door zou kunnen komen. Flink aan de bisschopswijn hangen misschien en dan vroeg naar bed om mijn smerige uitputtende griep uit te zweten. Nogal deprimerend dus.

Ik heb het idee dat sinterklaas dit waarschijnlijk in de gaten heeft gehad, want vrijdagmorgen is hij twee dagen te vroeg vertrokken. We hoorden wat gerommel beneden en de honden begonnen te blaffen. Toen we gingen kijken bleek hij inderdaad langs geweest te zijn. Hij heeft wel haast gehad hoor. Hij zal toch geen Parkinson hebben? De tuindeuren staan nog wagenwijd open, grapte mijn vriendin.

Tot de smerige waarheid tot ons doordrong. Sinterklaas was niet geweest om een cadeautje te brengen, maar om een cadeautje te halen! Ik heb het idee dat zijn poen de laatste dagen een beetje op aan het raken is, want naast het pakje sjek van mijn vriendin vond hij het ook nodig om haar tas en haar iPad maar meteen mee te nemen!

Sinterklaas kapoentje,
haal wat uit mijn schoentje,
grijp wat uit mijn laadje,
Alstu Sinterklaaaaaaaaasje.


Wat een atleet man. Door een raampje van 40 bij 40 geklommen op twee meter hoogte.
Bij nader inzien krijg ik het idee dat het waarschijnlijk een van zijn werknemers geweest moet zijn. En voor ik nu weer van discriminatie beticht ga worden: ik bedoel dus geen pieten he?

De omgekeerde wereld.

Zo ook hier in De Uithof, pardon Science Park. Onze rector Bert van der Zwaan heeft een boek geschreven. Wist je dat? Ik las het in ons digitale reclameblad op internet. Bert vraagt zich af of de universiteit 2040 haalt. Schetst de toekomst van de Nederlandse universiteiten. Bert is mijn held. Eindelijk iemand met een visie, een blik op een mogelijke toekomst. Nu al leuk terwijl ik nog niet eens weet of ik het met hem eens ben.

Maar let op, er was een filmpje om dat aan te kondigen, het te promoten. Stoer man. We spelen hier Hilversum. Zoals bijvoorbeeld tijdens de opening van het academisch jaar. Niet gewoon een verslagje van en wat bijzondere, feestelijke dag in het jaar; neehee, een mediaevent in livestream! De marketing-club doet zijn best en wordt ook almaar groter. Ze huren tekstschrijvers, opmakers, regisseurs, scenarioschrijvers, anchor-women, enz. Het kan niet op. Wacht, er ontbreekt nog een adviseur branding huisstijlteam.*

Maar goed, Bert heeft dus een boek geschreven . En waar begint het filmpje mee?** Ja hoor!

Je Baaierd

* hoogleraarsalaris    ** met ene Hanneke 

Facebook Twitter Whatsapp Mail