19/5 Lezing: Science Session #10 | Windmolen in je backyard? Zo makkelijk is die energietransitie niet

Met politicoloog en jurist dr. Sanne Akerboom onderzoeken we de juridische en politieke kaders van de duurzame energietransitie. Hoe zorgen we voor goede wet- en regelgeving, zonder maatschappelijk draagvlak te verliezen?

Nederland wordt steeds groener. Windmolenparken schieten als paddenstoelen uit de grond en zonnepanelen zijn niet langer een uitzondering. In een jaar tijd wekken we dubbel zoveel duurzame energie op en de komende jaren moet dit alleen nog maar groeien. Toch klinkt er steeds vaker protest. We zijn massaal voor windenergie, maar niet ten koste van ons uitzicht en de mogelijke schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Wat is het weerwoord van burgers waard? Hoeveel invloed hebben zij op de politieke besluitvorming? En hoe kunnen we een duurzame energietransitie waarborgen zonder verzet? Een gesprek met politicoloog en jurist dr. Sanne Akerboom.

Wat houdt de wetenschap bezig in deze uitzonderlijke tijden? Dat vragen we ons af in de Science Sessions. We interviewen wetenschappers over onderwerpen die ineens extra relevant zijn geworden in de coronacrisis of onderwerpen die juist ondergesneeuwd dreigen te raken. Verrassend en actueel.

Datum & Tijd | Woensdag 19 mei 2021 (20:00-21:00)
Dit evenement is gratis en online te volgen via ons YouTubekanaal. Studenten van de Universiteit Utrecht kunnen zich speciaal registreren om tóch live aanwezig te kunnen zijn. Kijk voor meer informatie op onze website.