Pechtold opent broedplaats voor jonge ondernemers

Body: 
Aanstaande vrijdag 5 juni opent oud-minister en D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold 'UtrechtInc.', een van de grootste business incubators van Nederland, met 140 aangesloten bedrijven en drie locaties. UtrechtInc. voegt – met steun van de Rabobank Utrecht – drie startersinitiatieven samen: het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie, Cube en StartImpuls Utrecht.

Ook Roel Robbertsen (commissaris van de koningin provincie Utrecht), Floris de Gelder (wethouder Economische Zaken, Cultuur en Stadspromotie gemeente Utrecht), Laurent van den Nouwland (directeur Rabobank Utrecht), Yvonne van Rooy en Geri Bonhof (collegevoorzitters van resp. UU en HU) zijn bij de opening in het Kruytgebouw in De Uithof aanwezig.

Gedurende de middag vinden er twee forumdiscussies plaats met als thema: ‘Waarom - in deze economisch zware tijden - een startersincubator?’ en ‘De X-factor van innovatief ondernemerschap’. Aan de twee forumdiscussies nemen diverse succesvolle ondernemers en vertegenwoordigers vanuit overheid, brancheorganisaties en onderwijs deel. Ook is er een starterspitch waarbij zes bedrijven strijden om de UtrechtInc. Award. Tot slot is er een ondernemersmarkt waarbij ruim 30 ambitieuze starters van UtrechtInc. zich met hun bedrijf presenteren.

(Bron: Perscommunicatie UU)