Vredespartij heeft 'onzichtbare' kandidaat

Body: 
De Vredespartij heeft blijkbaar elders een missie, want waaromlaat deze studentenpartij niets van zich horen tijdens deverkiezingscampagne voor de Universiteitsraad? De illustere ChrisYtsma die voorzover bekend de oprichter is van de partij, deedvorig jaar ook al mee, zij het onder de naam Melodie. Dus blijkbaardenkt hij iets te kunnen bijdragen aan het verdedigen van debelangen van studenten.

Ytsma, de enige Vredes-kandidaat, is moeilijk zo niet onmogelijkte bereiken. Niet alleen het U-blad kan geen contact met hemkrijgen, ook de andere studentpartijen en het stembureau hebbenmoeite hem te spreken te krijgen. Zo ligt er voor Ytsma nog zestiggulden campagnegeld in de verkiezingskas. Enkele aangetekendebrieven waarin werd verzocht of hij het geld wilde komen ophalenten spijt. Voor het geld doet hij het dus niet.

Volgens de voorzitter van het centraal stembureau M. Vieringheeft Ytsma voldaan aan alle voorwaarden om mee te mogen doen aande verkiezingen. Waarom hij vervolgens niet reageert op zijn postof op boodschappen op zijn antwoordapparaat is een vraag die alleenYtsma kan beantwoorden. Maar hoe krijg je hem te spreken?

GK