De trapleuning van Violeta Bakker

Body: 

Violeta Bakker is servicekracht in het Academiegebouw en zorgt ervoor dat het gebouw er altijd blinkend schoon bijligt.

Violeta Bakker is servicekracht in het Academiegebouw en zorgt ervoor dat het gebouw er altijd blinkend schoon bijligt.

Wie ben je en wat doe je?
"Ik ben Violeta Bakker en ik ben servicekracht in het Academiegebouw. Dat werk doe ik nu een jaar en twee maanden. Het houdt in dat ik de zalen na bijvoorbeeld een promotie schoonmaak."

Wat is bijzonder aan je werkplek?
"Ik vind het Academiegebouw heel mooi. Ik heb in meer panden van de universiteit in de binnenstad gewerkt, maar het Academiegebouw vind ik heel bijzonder. Er gebeurt hier altijd heel veel. Buluitreikingen, promoties, lezingen en bijeenkomsten. Er komen veel verschillende mensen hier, want het is een openbaar gebouw.

"Op de foto ben ik de trapleuning aan het schoonmaken. Als iemand is gepromoveerd, maken ze altijd op de trap een foto met de nieuwe doctor voorop en de paranimfen, de pedel en de hoogleraren erachter. Dan zitten er veel vingerafdrukken op de leuning. Na de promotie maak ik altijd meteen de senaatszaal schoon en ook de traptreden en de leuning, zodat de trap er weer mooi bijligt.

"Hoewel ik de trap met het glas in lood op de achtergrond heel mooi vind, is mijn favoriete plek in het gebouw de open haard in zaal 1636."

Facebook Twitter Whatsapp Mail