De gastvrijheid van Maaike Fennis

Body: 

Maaike Fennis is medewerker Publieksdiensten bij de Universiteitsbibliotheek in De Uithof. De werkzaamheden zijn zeer gevarieerd. Ze is zowel baliemedewerker, facility medewerker, informatiespecialist als rondleider.

Wie ben je?
“Mijn naam is Maaike Fennis en ben al zeer vele jaren enthousiast werkzaam in de Universiteitsbibliotheek bij de afdeling Publieksdiensten Uithof. Ik werk al bij de Universiteit Utrecht vanaf 1980, onder andere bij de Bestuursdienst en in de bibliotheken van diverse  faculteiten.”

Wat doe je?
“Ik ben medewerker Publieksdiensten en heb een zeer gevarieerd pakket aan werkzaamheden. Geen dag is hetzelfde. De bibliotheekmedewerker van nu is zowel baliemedewerker, facility medewerker, informatiespecialist als rondleider. Het is belangrijk om in te spelen op de wensen en behoeften van studenten, UU-medewerkers, gepensioneerde docenten en geïnteresseerde bezoekers. Gastvrijheid is hierbij een sleutelwoord.”

Waar is de werkplek?
De werkplek is bij de Universiteitsbibliotheek Utrecht, locatie UB Uithof. Het is een bijzonder gebouw: architecten uit de hele wereld komen kijken naar de bijzondere bouwtechnieken die hier gebruikt en zijn onder de indruk van de grote aantallen studenten die hier een aangename studieplek zoeken én vinden.”

Wat maakt het werk bijzonder?
“De bibliotheek staat nooit stil. Dat is ook het motto dat op de  T-shirts staat van het UBU-hardloopteam dat deelneemt aan hardloopevenementen in en om de Uithof. Ik stimuleer, als gediplomeerde KNAU-hardlooptrainer, hardlopende collega’s om in beweging te blijven.

“In de bibliotheek zijn er voortdurend nieuwe ontwikkelingen waar we onze werkzaamheden direct op moeten aanpassen. Dat neemt niet weg dat vanuit de historie de geur van boeken van voor 1700 en de geur van nieuwe papieren boeken voor mij heel aangenaam zijn.”

Facebook Twitter Whatsapp Mail