60.000ste bezoeker voor Universiteitsmuseum

Body: 

HetUuniversiteitsmuseum Utrecht verwelkomde zondag de 60.000ste bezoeker van het jaar. Nog niet eerder kwamen er in één jaar zoveel bezoekers naar het museum.

HetUuniversiteitsmuseum Utrecht verwelkomde zondag de 60.000ste bezoeker van het jaar. Nog niet eerder kwamen er in één jaar zoveel bezoekers naar het museum.

De teller van het aantal bezoekers van het Universiteitsmuseum in 2014 sprong op 60.000 op het moment dat scholier Pepijn van der Horst uit IJsselstein met zijn vader nietsvermoedend het gebouw binnenliep. Van rector Bert van der Zwaan en directeur Monique Mourits ontving het duo op deze zondag met een bos bloemen en met cadeautjes uit de museumwinkel.

Het jaar is nog niet voorbij en nu al heeft het Universiteitsmuseum een recordaantal bezoekers in huis gekregen. Grote trekker dit jaar is de tentoonstelling Tot op het bot, waarin aan de hand van de brede collectie van skeletten, gebitten, huiden, wervels, vinnen, harten, darmen, geweien en vele andere lichaamsdelen de overeenkomsten van mens en dier getoond wordt.

Het museum aan de Lange Nieuwstraat kreeg bovendien de vermelding ‘Meest kidsproof-museum van de provincie Utrecht’. Deze beoordeling wordt gebaseerd op oordelen van kinderen tot en met 12 jaar.

In de kerstvakantie gaat het museum experimenteren met een nieuw programma waarbij bezoekers wetenschappers van het UMC Utrecht gaan helpen in SchedelLAB. De bezoekers krijgen in dit programma informatie over een schedeltransplantatie. Chirurgen van het academisch ziekenhuis vervingen afgelopen zomer voor het eerst een complete schedel door een kunststoffen model. Samen met de betrokken onderzoekers en chirurgen is een presentatie voorbereid over deze bijzondere ingreep. Bezoekers kunnen een bijdrage leveren aan het onderzoek door een 3D foto te laten maken van hun schedel. Met de gegevens kunnen wetenschappers een beter beeld krijgen van een gemiddeld gezicht en dat helpt bij toekomstige gezichtsoperaties.

De verwachting is dat met deze pilot de bezoekersaantallen in december nog eens extra zullen laten stijgen.

 

Facebook Twitter Whatsapp Mail