‘Maak van de Neudeflat een studentenflat’

Begin 2014 komt de Neudeflat in het hart van het Utrechtse centrum leeg te staan. Als het aan de Utrechtse afdeling van de Jonge Socialisten ligt, gaan studenten in de flat wonen.

Om hun oproep kracht bij te zetten zijn de PvdA-jongeren een online petitie gestart. Ook worden er de hele week tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) handtekeningen verzameld voor het initiatief.

Met de actie willen de Jonge Socialisten een signaal geven aan de Utrechtse politiek. Het tekort aan studentenkamers is volgens de PvdA-jongeren zo nijpend dat er creatieve oplossingen gevraagd worden.

Op dit moment wordt de Neudeflat als kantoorruimte gebruikt door de gemeente Utrecht, die de flat huurt van de eigenaar van het pand. In 2014, met oplevering van het nieuwe stadskantoor, vertrekken de ambtenaren en komt de flat leeg te staan.

Heel nieuw is het idee van de Jonge Socialisten niet. GroenLinks Utrecht riep in 2011 op om leegstaande panden van de gemeente in te zetten om studenten te huisvesten. Iets dat ook onder meer in het voormalige provinciehuis in Rijnsweerd gebeurt.

Advertentie