Beruchte huisbaas Vloet opgepakt

De politie heeft donderdag de beruchte kamerverhuurder Wim Vloet aangehouden. Vloet wordt onder meer beschuldigd van mishandeling en bedreiging.

Eind oktober kwam Vloet in het nieuws toen een conflict met huurders uitmondde in “intimidatie, bedreiging en geweld”. Gemeenteraadslid  Marleen Haage drong toen aan op maatregelen.

Het was immers niet de eerste keer dat Vloet in opspraak kwam. In juni vorig jaar zagen vijf bewoners van een pand aan de Griftstraat zich gedwongen in te breken in hun eigen huis om bezittingen weer terug te krijgen.

Naar nu blijkt zijn niet alleen huurders slachtoffer van de praktijken van Vloet. Hij wordt ook verdacht van mishandeling van een gemeenteambtenaar die een van zijn woningen controleerde. Eerder zou hij ambtenaren al schriftelijk hebben bedreigd.

Na onderzoek besloot de politie donderdag tot aanhouding van Vloet over te gaan. De huisbaas wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die zal beslissen of Vloet langer vast moet blijven zitten.

De gemeente Utrecht besloot eerder deze maand al een rechtzaak tegen Vloet aan te spannen vanwege verwaarlozing van zijn panden en illegale verhuur.

*update dinsdag 13 november* RTV Utrecht meldt dat het voorarrest van Vloet met twee weken is verlengd.

Advertentie