Zo zien de nieuwe trams eruit!

Contract trams Uithoflijn is rond

De trams die vanaf 2018 gaan rijden tussen het Centraal Station en De Uithof zijn 33 meter lang, hebben plaats voor 216 reizigers en zijn uitgerust met airconditioning en informatieschermen. Dat is duidelijk nu het contract met het Spaanse bedrijf CAF is getekend.

Het Bestuur Regio Utrecht (BRU) maakte eerder al bekend dat het Spaanse bedrijf CAF een voorlopige gunning had gekregen. Met het contract dat vrijdag getekend werd, is de aanbesteding definitief. Het bedrijf zal 27 trams leveren van het type Urbos 100. Dit type rijdt al in andere steden waaronder Birmingham, Nantes en Belgrado.

De Urbos 100 is een lagevloertram, heeft 62 zitplaatsen en twee plaatsen voor rolstoelen en zal in de geel/zwarte kleurcombinatie van U-OV afgeleverd worden.

De eerste trams worden begin 2017 geleverd, hierna volgt een testperiode. In 2018 zal de Uithoflijn in gebruik genomen worden. Deze lijn vervangt bus 12 en zorgt ervoor dat reizigers in 17 minuten van het Centraal Station naar De Uithof reizen.