Eerstejaars Orca-introkamp spoelen weg

Noodgedwongen moest Orca het introkamp voortzetten bij de eigen loods. Foto: Mark Willemse

Kletsnatte kleren, soppende slaapzakken en zompende slippers. Het introductiekamp van roeivereniging Orca aan de Lek was vrijdag binnen een paar uur totaal verregend. Tweehonderd eerstejaars fietsten ’s nachts terug naar Utrecht.

Zo erg als vier jaar geleden was het niet. Maar bij Orca werd dit weekeinde het desastreuze noodweer dat destijds de Orca-introductie platlegde meerdere malen in herinnering geroepen. “Dat was 'het kamp dat wegwaaide'”, lacht bestuurslid Marjolein Snellink. “Het kamp van dit jaar wordt waarschijnlijk ‘het kamp dat wegregende’.”

Tweehonderd beginnende roeiers vertrokken vrijdag naar hun introkamp in Tull en 't Waal aan de Lek. De eerstejaars zouden daar tot en met zondag in legertenten verblijven, hun begeleiders in kleine tentjes. 

Vrijdagnacht om 1 uur moest het Orca-bestuur besluiten de boel al op te breken. Snellink: “Alles was nat en iedereen had het koud. Toen wij de eerste tekenen van onderkoeling zagen, vonden we het niet verantwoord te blijven. Mensen liepen bovendien op blote voeten of slippers rond: het recept om ziek te worden.”

Het noodplan trad in werking. In colonne fietsten de nieuwe leden en hun begeleiders terug naar de Orca-loods aan het Merwedekanaal. Voor en achter de stoet reed een auto met knipperende alarmlichten.

Uiteindelijk overnachten zo’n veertig eerstejaars bij de vereniging. De overige deelnemers aan het kamp gingen naar hun studentenkamer.

Op zaterdag werd het introkamp bij Orca in Hoograven voortgezet. Daar volgden spelletjes, een bierestafette en een afsluitend feest. Bovendien konden de eerstejaars nu op een beeldscherm clubicoon Inge Janssen live een wk-medaille zien winnen

“Ik ben eigenlijk best trots op de manier waarop we dit hebben opgelost”, zegt Snellink. “De eerstejaars vertelden mij bovendien dat ze het toch nog een heel leuk weekeinde vonden.”

Advertentie