Nieuw ISO-bestuur: Rico Tjepkema, Laura Korn, Kees Gillesse, Eline van Hoven en Bas Litjens

Opnieuw “Utrechts” ISO-bestuur

Body: 

Voor het vierde achtereenvolgende jaar is een Utrechtse student gekozen tot voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg. Rechtenstudent Kees Gillese gaat na de zomer het ISO leiden. Ook de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) maakte dit weekeinde een nieuw bestuur bekend.

“Studenten staan de afgelopen jaren steeds meer onder druk”, stelt kandidaat-voorzitter Kees Gillesse in een persbericht. “Hogere studieschulden hebben grote gevolgen, opleidingen zijn erbij gebaat om studenten zo snel mogelijk te laten afstuderen en toekomstige werkgevers vragen om een uitgebreid cv. Dit jaar staat het faciliteren van een gezond studieklimaat centraal, en zien we erop toe dat de investeringen in de kwaliteit van het onderwijs gevoeld gaan worden.” 

Universitair
Alle vijf de kandidaat-leden van het ISO-bestuur zijn universitaire studenten. Kees Gillesse (24) is bijna klaar met zijn masteropleiding staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht. Hij is momenteel voorzitter van de opleidingscommissie en liep eerder stage bij de Tweede Kamerfractie van D66.

De drie voorgangers van Gillesse studeerden allen Bestuurs- en Organisatiewetenschap in Utrecht. Voor de huidige voorzitter Tom van den Brink waren dat Rhea van der Dong en Jan Sinnige. Ook in het aantredende bestuur zit weer een USBO-student. Kandidaat-secretaris Bas Litjens (23) rondt in Utrecht zijn master public management af met een onderzoek bij de Hoge Raad.

VU-student culturele antropologie Laura Korn (21) werkte tijdens haar studie voor vakbond CNV-Jongeren en was secretaris van de Stichting Europees Jeugdparlement in Nederland. Bij het ISO wordt ze penningmeester.

De andere vrouw in het bestuur is afgestudeerd wiskundige Eline van Hove (24). Tijdens haar bachelor was ze onder meer actief in de opleidingscommissie en in evaluatiepanels van haar studie. Zij is de enige die het hbo van binnenuit kent: ze heeft ook bij kunstenhogeschool Artez gestudeerd. Bij het ISO zal ze de politieke belangenbehartiging op zich nemen.

Rico Tjepkema (21) ten slotte wordt algemeen bestuurslid. Als student international relations & international organization in Groningen zat hij twee jaar in de raad van de faculteit letteren, waar hij momenteel student-assessor is. Hij was verder bestuurslid van het Erasmus Student Network en voorzitter van de jongerenafdeling van de PvdA in Groningen.

Ook LSVb komt met nieuw bestuur
Van de vijf nieuwe LSVb-bestuurders die de komende drie maanden worden ingewerkt, studeert eveneens niemand in het hbo. Alex Tess Rutten (25) wordt voorzitter en woordvoerder. “We gaan ons volgend jaar keihard inzetten voor het hoger onderwijs. In deze tijd van bezuinigingen en toenemende kansenongelijkheid is dat hard nodig.”

Rutten volgt de research master cultural analysis van de Universiteit van Amsterdam. “Als bestuurslid bij de Amsterdamse studentenvakbond ASVA en voorzitter van de centrale medezeggenschapsraad van de UvA stond zij regelmatig op de barricade om te pleiten voor investeringen in het onderwijs”, aldus het persbericht van de LSVb.

Ook in het LSVb-bestuur zit een Utrechtse student. Roos van Leeuwen (23) wordt algemeen bestuurslid van de LSVb. Ze volgt de master Applied Ethics aan de Universiteit Utrecht.lsvb.jpg

Nieuw bestuur LSVb: Oumaima El Ghoulbzourim, Monty Aal, Alex Tess Rutten, Ruben Kleijn en Roos van Leeuwen

Monty Aal (22) wordt vicevoorzitter. Eerder dit jaar behaalde hij zijn bachelor politics, psychology, law and economics aan de Universiteit van Amsterdam. Beoogd secretaris Oumaima El Ghoulbzouri (21) studeert momenteel internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden en zet zich als LSVb-beleidsmedewerker in voor toegankelijk onderwijs.

Ruben Kleijn (24) zal penningmeester worden. Hij studeert rechten in Nijmegen en was bestuurslid bij Studentenvakbond AKKU. De LSVb laat weten dat El Ghoulbzouri en Kleijn een propedeuse in het hbo hebben gevolgd voordat zij overstapten naar de universiteit.

Facebook Twitter Whatsapp Mail