Huisgenoten halen met inzet bij wedbureau flink bedrag binnen

Rechtenstudent Tim Pieters is held bij Hercules na winst op Ajax

USVHercules
Het team van USV Hercules na de winnende wedstrijd tegen Ajax. Foto: Instagram @usvhercules1882

Op donderdag zat Tim nog in de UB om de deadline van vrijdag voor te zijn. “Ik dacht: dat kan ik maar beter af hebben, dan kan ik helemaal los”, zei hij na afloop van de wedstrijd tegen ESPN.

Tim speelt bij de Utrechtse derdedivisionist Hercules. Die club moest het in de tweede ronde van de KNVB-beker opnemen tegen Ajax. Voor de veiligheid was de wedstrijd verplaatst van het eigen thuishonk in Voordorp naar stadion Galgenwaard. 

Vooraf schatte de trainer van de Utrechters de kans dat ze zouden winnen in op 2 procent. In de rust stond het echter 1-0 voor Hercules door een doelpunt van Tim. “We zeiden toen dat we er nu maar voor moesten gaan. Dit was een unieke kans”, zei de rechtenstudent later voor de tv-camera's. 

Met een prachtige dribbelactie en een diagonaal schot zette Tim zijn club in de tweede helft zelfs op 2-0. Tim werd daarna gewisseld en zag sippend aan de zijkant dat Ajax kort voor tijd terugkwam tot 2-2. “Op dat moment dacht ik dat we het niet meer zouden redden. We liepen op onze laatste benen.” 

De euforie was enorm toen ploeggenoot Mats Grotenbreg in de 92ste minuut toch nog scoorde. Tim: “Ik kan het niet echt geloven. Dit is ongelooflijk. Ik denk dat dit wel de hele wereld over gaat.”

Tim scoorde al eerder tegen Ajax. Maar dat was toen hij nog zat bij Jong-Utrecht en tegen Jong-Ajax moest spelen. Een paar jaar geleden stopte Tim met professioneel voetbal. Hij koos voor een studie rechten en een maatschappelijke carrière. Op de tribune zaten zijn huisgenoten met een spandoek ‘Pieters die wacht lang en mist meestal’. Dit was een verwijzing naar een uitspraak van een tv-commentator na een eerder gemiste penalty. Op het eind van de wedstrijd was het spandoek aangepast. 'Meestal' was doorstreept en vervangen door ‘en mist nooit’. 

De huisgenoten hadden bij een wedbureau ingezet op Tim. Hij zou scoren en zijn team zou winnen van Ajax. Ze hadden 15 euro ingezet en met een uitbetaling van 751 keer per ingezette euro komt dat neer op een bedrag van rond de 11.000 euro. “Ja, daar kunnen ze leuk van op vakantie gaan”, zei Tim bij de NOS. “Maar ik denk dat ik wel mee mag.”    

Advertentie