Rechtszaak vermoedelijke serieverkrachter gaat nog maanden duren

De vermoedelijke Utrechtse serieverkrachter Gerard T. krijgt op 13 april te horen waar hij precies van verdacht wordt. Dat bleek maandag tijdens een zitting van de Utrechtse rechtbank.

De 51-jarige Nieuwegeiner zou verantwoordelijk zijn voor in totaal zes verkrachtingen en elf pogingen daartoe. De officier van justitie zei tijdens de tweede pro forma zitting maandag dat drie zaken tegen T. zo goed als rond zijn, meldt  RTV Utrecht. De komende maanden gebruikt justitie om nog andere aangiften tegen de serieverkrachter te onderzoeken.

In een zitting op 13 april verwacht het OM te weten wat de definitieve tenlastelegging wordt. Vrijwel zeker zal om een uitgebreider persoonlijkheidsonderzoek naar T. worden gevraagd, aldus RTV Utrecht. T. was zelf niet aanwezig bij de zitting.

De Utrechtse serieverkrachter zorgde in 1995 en 1996 en later in 2001 voor veel ongerustheid onder studenten en medewerkers. De meeste delicten vonden plaats in de nabije omgeving van De Uithof. De dader kon lange tijd niet worden gepakt.

Deze zomer werd Gerard T. aangehouden, nadat hij bij een fietsendiefstal tegen de lamp was gelopen. Een test wees uit dat zijn dna-profiel overeenkomt met dat van het materiaal dat bij de verkrachtingen is gevonden.

 

Advertentie