De bibliotheek van de KU Leuven. Foto: Soti / Wikimedia Commons

Vlaamse student overleden na ontgroening met vissaus

De 20-jarige Vlaamse student die vorige week in coma raakte nadat hij tijdens een ontgroening vissaus dronk, is overleden. Het openbaar ministerie stelt een onderzoek in.

De 20-jarige student uit Edegem kreeg een hartstilstand na het uitvoeren van verschillende opdrachten tijdens een ‘ontgroeningsdoop’ van studentenvereniging Reuzegom, waaronder het drinken van een grote hoeveelheid vissaus. Mogelijk is het hoge zoutgehalte in de saus, in combinatie met onderkoeling, hem fataal geworden. Samen met twee andere aspirant-leden werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vrijdagmiddag overleed.

Het openbaar ministerie is een gerechtelijk onderzoek begonnen. Vijf leden van de studentenvereniging zijn inmiddels verhoord. Ook de KU Leuven stelt een onderzoek in.

advertentie