Vloet slaat weer toe

Een onwillige huisbaas Vloet wordt in juni 2011 door een verslaggever van DNU webtv bevraagd

De beruchte Utrechtse huisbaas Vloet is opnieuw in opspraak gekomen. Huurders zouden afgelopen weekeinde zijn geïntimideerd en bedreigd. De Utrechtse PvdA stelde vragen in de gemeenteraad.

In juni vorig jaar liep in de Griftstraat in Wittevrouwen een conflict tussen bewoners van een pand van Vloet en hun huisbaas volledig uit de hand. Een meningsverschil over de energierekening eindigde in doodsbedreigingen. De vijf bewoners waren uiteindelijk genoodzaakt in te breken in hun eigen huis om hun bezittingen weer terug te krijgen.

Volgens het Utrechtse gemeenteraadslid Marleen Haage was het afgelopen weekeinde opnieuw raak. In de gemeenteraad stelde zij donderdag vragen (pdf) aan burgemeester Wolfsen over een conflict tussen Vloet en bewoners dat uitmondde in “intimidatie, bedreiging en geweld”. Een bewoner die aangifte bij de politie wilde doen, werd volgens haar afgewimpeld met als argumentatie dat dat de huisbaas “alleen maar bozer zou maken”.

Haage zou het liefst zien dat huisbaas Vloet de mogelijkheid wordt ontnomen om panden te verhuren, zo zei ze in donderdag op RTV Utrecht. Maar zij beseft dat daar juridische haken en ogen aan zitten. Van burgemeester Wolfsen wilde Haage graag weten welke mogelijkheden deze heeft om te voorkomen dat huisbazen “hun goddelijke gang blijven gaan”.

Wolfsen beloofde donderdagavond de zaak uit te zoeken en op korte termijn te rapporteren aan de raad. Volgens hem moet aangifte altijd mogelijk zijn, maar was er ook wat onduidelijkheid over de vraag hoe in hoeverre alle huurders daadwerkelijk aangifte willen doen.

GroenLinks-raadslid Steven de Vries is hoopvol. Volgens hem zei de burgemeester ook toe te kijken naar maatregelen om criminele huisbazen aan te pakken. “Dat wordt echt tijd. Mijn geduld begint op te raken. Ik ben er klaar mee.”

Zijn PvdA-collega Haage was vrijdag niet te bereiken. Via Twitter liet zij weten ook blij te zijn met de antwoorden van Wolfsen.

Vragen #PvdA over intimiderende huisbaas goed beantwoord. Aangifte is altijd mogelijk! Nu moeten gemeente en politie volhouden en aanpakken.

Thu Oct 25 18:30:46 +0000 2012 from Twitter for iPhone

Marleen Haage

@marleenhaage

Marleen Haage

In een artikel in het AD/UN van vrijdag zei een politiewoordvoerder dat aangifte "echt niet is ontraden". Datzelfde artikel maakt overigens ook melding van een rechtszaak tegen Vloet die aanstaande dinsdag dient. De gemeente Utrecht heeft Vloet 23 dwangsommen opgelegd wegens verwaarlozing van zijn panden, illegale verbouwing en illegale bewoning. In totaal zou het gaan om bijna een half miljoen euro.

 

Advertentie