Win kaarten voor Filosofisch programma ‘Studentendenken’ in TivoliVredenburg

Body: 

Op 12 februari is het evenement Met studenten denken, een filosofische benadering van het studentenleven in TivoliVredenburg. Op deze avond wordt het gelijknamige boek, geschreven door drie UU-studenten, gelanceerd.. DUB geeft kaarten weg!

Het studentenleven is een fase van onafhankelijkheid, verandering en ontwikkeling. Nieuwe ervaringen gaan vaak gepaard met grote levensvragen. Tijdens dit filosofische programma worden antwoorden gezocht op vragen als: 'Hoe blijf ik trouw aan mezelf in deze nieuwe levensfase?', 'Bezit ik genoeg motivatie en passie voor mijn studie?' en ‘Hoe ga ik om met eenzaamheid en vriendschap?'  Het publiek wordt uitgedaagd  mee te denken over actuele thema’s als keuzevrijheid, prestatiedruk en zingeving.

Filosoof Bas Haring, die in Utrecht Kunstmatige Intelligentie studeerde en hierop ook promoveerde aan de UU, reflecteert op deze zaken én zijn eigen studententijd. De leidraad van de avond is het onlangs verschenen boek Studentendenken, een filosofische levensgids geschreven door de drie Utrechtse studenten Daniel van Wyngaarden, Luuk Brouns en Veronique Scharwächter.

Sprekers

  • Bas Haring is volksfilosoof en hoogleraar 'Publiek begrip van de wetenschap' aan de Universiteit Leiden. Hij is de auteur van vele boeken en columns. Zijn meest recente boek Waarom cola duurder is dan melk verscheen in 2016.
  • Daniel van Wyngaarden studeert Liberal Arts & Sciences met een specialisatie in filosofie en toegepaste ethiek. Hij was eerder internationaal werkzaam voor de Nationale Jeugdraad (NJR).
  • Luuk Brouns, student Liberal Arts & Sciences, heeft een specialisatie in filosofie. Hij is geïnteresseerd in de analytische stijl en de relatie tussen filosofie en politiek.
  • Veronique Scharwächter, studeert Philosophy, Politics & Economics (PPE) en Taal- & Cultuurstudies met een specialisatie in filosofie. Het liefst bestudeert zij op existentialistische en fenomenologische wijze de metafysica en zingeving van het leven.

Winnen
DUB mag 2 x 2 kaarten weggeven voor het evenement op 12 februari in TivoliVredenburg. Mail om kans te maken op twee kaarten uiterlijk 9 februari je naam en telefoonnummer naar dubprijsvraag@uu.nl Winnaars ontvangen op 10 februari persoonlijk bericht.

 

Facebook Twitter Whatsapp Mail