Drie jonge vrouwen waren slachtoffer

Verdachte opgepakt voor steekincidenten Balijelaan

politieman met handboeien

De politie kwam de man op het spoor na een tip bij een wijkagent. Rond kwart over één kon de verdachte worden aangehouden.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij alle drie de incidenten die vorige week plaatsvonden. Eerder zei de politie niet zeker te weten of het bij de drie incidenten om dezelfde dader ging. De opgegeven signalementen kwam bijvoorbeeld niet geheel overeen.

Op 27 september vond ’s avonds het eerste incident plaats. Een 23-jarige vrouw werd van haar fiets getrokken en gestoken. In de nacht van zaterdag 30 september was een 23-jarige vrouw het slachtoffer. Zij werd gestoken toen ze haar fiets parkeerde op de kruising bij de Croeselaan. In de nacht van maandag op dinsdag werd een 20-jarige vrouw met een scherp voorwerp aangevallen toen ze achterop zat bij een vriendin.

De voorvallen zorgden voor heel wat commotie in de buurt. In de gemeenteraad werd aangedrongen op extra veiligheidsmaatregelen. De politie zocht onder meer met speurhonden in de omgeving.

De politie roept mensen die iets weten of iets gezien hebben en dit nog niet gemeld hebben op om deze informatie alsnog te delen. Dat kan door te bellen met 0900-8844. Anoniem tippen kan ook via 0800-7000.

Tags: steekpartij

Advertentie